Vrouw met stressklachten

De inzichten die gegeven zijn door middel van visualisatie en handige tools. Hierdoor blijft het beter hangen. Ook het gevoel van begrip en kennis voelt heel fijn.

Jonge man

De manier van coaching door middel van wandelen is mij heel goed bevallen. Daarnaast spreekt de coach niet alleen uit kennis maar ook uit ervaring.

Jonge vrouw

De volgende kernwoorden typeren het coachtraject: normaliseren, sparringpartner, geleerd om met mildheid naar mezelf te kijken.

Michael

Het coachtraject was voor mij: fijn, persoonlijk en fijn om gehoord te zijn. Het traject heeft mij opgeleverd dat ik nu weet waar mijn triggers liggen en daarop kan letten. Vanessa is als coach persoonlijk en betrokken.

Sanne Dekkers

Het coachtraject was voor mij een rustpunt in een roerige periode. Daardoor kon ik scherp krijgen wat voor nu belangrijk is, maar ook stilstaan bij de weg die ik wilde inslaan. Ik kreeg steeds meer helder wat bij mij past, wat voor mij belangrijk is. Ik vond de moed om keuzes te maken. -

Het coachgesprek heeft mij een andere baan opgeleverd, maar nog meer dat ik helder heb gekregen wat bij mij past en wat ik nodig heb. En meer vertrouwen dat ik er wel mijn weg in vind.

Vanessa kijkt met haar ervaring en kennis mee met je situatie. Wat ik fijn vond is de persoonlijke benadering, het hele praktische waar ik mee aan de slag kon en het normaliseren van de drukte van een gezin, werk en alles wat erbij komt kijken. Ze kon mij meenemen naar de kern van waar ik blij van word, wat mij energie geeft en hoe ik dat inpas in mijn leven en werk.

Christa

Het was heel prettig om opnieuw met Vanessa in gesprek te gaan. Jaren geleden heeft ze mij al eens gecoacht, destijds met een vraag rondom overspanning/zoeken van balans en passend werk. Dit keer had ik een korte coachvraag, waarbij ik al snel aan Vanessa moest denken. Ik had Vanessa onthouden als een rustige, nuchtere, betrokken coach. Ze sluit aan bij de vraag van de coachee. maar confronteert daar waar nodig. De gesprekken hebben mij rust en focus gegeven! Na de gesprekken met Vanessa had ik weer helder voor mezelf waar ik stond en wat ik belangrijk vond in de situatie waar ik in zat. De rol van Vanessa omschrijf ik als: betrokken, eerlijk, persoonlijk en direct waar nodig.

Anne

Terugkijken op het traject: waardevol, omdat het traject echt op maat is samen gesteld. Afhankelijk van mijn input en hetgeen mij bezig hield werd de inhoud van de volgende sessie vast gesteld.

Wat leverder het op: meer inzicht hoe om te gaan met mijn eigen energieniveau, zoeken naar mogelijkheden hoe ik in het klein tegemoet kan komen aan mijn eigen wens van uitdaging. Het traject begon vanuit een persoonlijke vraag en transformeerde langzamerhand in een traject hoe mijn kwaliteiten op mijn werk optimaal kan inzetten en hoe ik in een bekende werkomgeving toch steeds weer nieuwe uitdaging heb.

De rol van Vanessa: persoonlijk, realistisch, positief ingesteld, goed verbanden kunnen leggen tussen inhoud in verschillende sessies, inventief Vanessa heeft de beschikking over een rijk aanbod van kennis en methodieken en biedt op maat aan wat passend is bij de betreffende situatie.

Berna

"Mijn coachingstraject bij en door Vanessa heb ik als waardevol ervaren. Vanessa is een betrokken, maar vooral ook een erg down-to-earth coach die vooral ook met praktische tips en tricks komt. Dat heeft voor mij goed gewerkt.

De gesprekken hebben mij niet zo zeer kant-en-klare antwoorden en oplossingen gegeven, maar wel goede handvatten om bij ‘terugval van oud gedrag’ naar te grijpen.

Vanessa is heel goed in luisteren (zonder oordeel) en de pijnpunten eruit te filteren, ook wanneer je deze niet persé benoemd. Haar analyses zijn scherp en geven stof tot nadenken. Maar ze is vooral een heel prettig en open persoon waar ik me al heel snel bij op mijn gemak voelde."

Jonge vrouw

Werkzaam in zakelijke dienstverlening

Bij Vanessa voelde ik me erg op mijn gemak om mijn verhaal te vertellen. Ze luistert goed en vraagt door om de situatie te begrijpen. Zij kan soms dingen signaleren waar ik zelf niet zo bij stil had gestaan, dan word je erg aan het denken gezet. Verder vond ik prettig dat ze met praktische oefeningen kwam, soms op het moment zelf en soms oefeningen die ik mee kon nemen naar huis. Ook heel erg prettig was de wandeling die we gemaakt hebben. Dit was meteen een grote oefening waarbij ze gebruik maakte van de natuur. Verder vond ik het prettig dat we konden afspreken na mijn werk (ik werk fulltime).

Vanessa is iemand die zichzelf ook blijft ontwikkelen. Zo hoor ik dat ze vaak naar cursussen gaat en ze gaat graag met de nieuwe kennis en vaardigheden aan de slag. Daarnaast is ze niet iemand die alleen maar met je spreekt, ze tekent graag dingen uit of ze laat je een fysieke oefening doen.

Door dit traject is mijn zelfvertrouwen gegroeid. ik weet nu beter wat mijn kwaliteiten zijn en waar ik energie van krijg. Ook heb ik slimme communicatie tips meegekregen die ik nu kan toepassen in mijn relaties. Kortom een fijne en leerzame ervaring!

Chantal

Op eigen initiatief ben ik bij Vanessa uitgekomen. Door onverwachte veranderingen had ik voor mijn gevoel geen controle over mijn leven. Ik merkte dat deze gebeurtenissen een blijvend negatieve impact hadden op mijn mijzelf en daardoor ook voor de mensen om mij heen. Ik had hulp nodig om dit te doorbreken.

Het traject heb ik als zeer positief ervaren en heeft voldaan aan mijn verwachtingen. Er is een duidelijke planning; elke sessie één hoofdstuk uit het boek. De hoeveelheid tijd die je tussen de sessies door besteed aan de oefeningen is goed in balans. Door deze manier van werken zijn mijn doelen gehaald.

Ik voel me beter in mijn vel, veerkrachtiger. Ik ben dichter tot mezelf gekomen en heb meer zelfvertrouwen. De oefeningen in het boek zijn praktisch, makkelijk in te passen in je huidige leefstijl en geven meer inzicht in wat jij belangrijk vindt. Waar krijg jij energie van en hoe kun je je richten op deze zaken?

Ik merk een verschil van dag en nacht. Ik ben ervan overtuigd dat de oefeningen in het boekje goed zijn vol te houden ook na het traject. Het is prettig dat je de mogelijkheid hebt om de stof terug te lezen en opnieuw door te nemen. Ik heb nu handvatten waarmee ik ook in de toekomst door moeilijke periodes heen kom.

Ik heb Vanessa als coach heel positief ervaren. Ze staat open voor je en je wordt serieus genomen. Het is een verademing om te weten dat je niet de enige bent die niet lekker in zijn vel zit. Ze zorgt voor een goede balans tussen serieuze vragen en ontspanning. De vragen die worden gesteld zetten je aan het nadenken, zonder dat je het ervaart als kritiek, of stom, of schaamte. Alles is goed, er is geen fout. Dat is voor mij belangrijk.

Zelfstandig ondernemer

De start van het coachtraject was heel spannend omdat ik het moeilijk vond om mij kwetsbaar op te stellen. Al snel merkte is dat ik de ruimte kreeg om dat in mijn eigen tempo te doen en daardoor lukte het veel sneller dan ik verwacht had om open te zijn. Het deed mij goed om veel gesprekken wandelend te voeren. Ik heb echt stappen kunnen zetten in dit coachingstraject! ​

Het coachingstraject bij Vanessa gaf ruimte in mijn denken om hoofdzaken weer van bijzaken te kunnen onderscheiden. Het hielp mij om (nieuwe) keuzes te maken. Daarnaast kon ik, mede dankzij de opmerkingen en vragen van Vanessa dingen aanpakken die al heel lang om doordenking en verwerking vroegen. ​

Vanessa heeft de gave om goed te kunnen luisteren, te analyseren en je vervolgens terug te geven wat zij hoort én ziet. Zij is in staat om snel tot de kern te komen je uitdagend door middel van soms maar een enkele opmerking om op zoek te gaan naar wat je nodig hebt om verdere stappen te kunnen zetten. Ernst, vrolijkheid en humor zijn eigenschappen die zij daarin goed weet in te zetten.

Jonge vrouw

Werkzaam in de gezondheidszorg

Ik heb het coachtraject ervaren als een hele fijne en open periode. Het was niet zo dat ik ‘zwaar in de put zat’, maar ik was op zoek naar handvatten om te dealen met mijn onzekerheden. Vanessa heeft mij geleerd om te focussen op mijn kwaliteiten en daar mijn energie uit te halen. Tijdens de gesprekken zijn er geen hele grote veranderingen opgetreden, maar kreeg ik ‘eye-openers’ die mij een andere blik gaven op de situatie. Ik heb geleerd dat verandering niet zit in grote dingen, maar juist in de kleine subtiele dingen.

Ik heb door de gesprekken, oefeningen en theorie voldoende bagage meegekregen om met frisse moed verder te gaan. De belangrijkste boodschap die ik meeneem is om trouw te blijven aan mijzelf! Ik kan nog steeds bij momenten onzeker zijn, maar weet dit sneller om te draaien naar positiviteit.

Vanessa is een ster in luisteren, doorvragen en samenvatten. Zij kan een heldere analyse geven van de situatie. Door middel van opdrachten en theorie zet ze je aan het denken. Zij helpt je om zicht te krijgen op jouw kwaliteiten en daarop te focussen. Vanessa is verder een gezellig persoon en iemand bij wie je helemaal jezelf kunt en mag zijn.

Zelfstandig Fysiotherapeut

Inge Blom

In mijn coachtraject met Vanessa heb ik geleerd om meer bij mijn standpunt te blijven en niet meer ten koste van mijzelf mee te veren met mijn collega’s. Dat laatste leverde mij frustraties op en daardoor minder plezier in mijn werk. Duidelijker zijn over mijn verwachtingen naar anderen, doorvragen op hun beweegredenen, maar wel vasthouden aan mijn stip aan de horizon. Stuk prettiger. Precies de zet die ik op dat moment nodig had. Dat alles in een prettige sfeer en het gevoel hebbende dat iemand naast je staat.

Annemarie

Het coachingstraject bij Vanessa heb ik als heel verhelderend ervaren. Vanessa luistert en houdt je op een hele prettige eerlijke manier een spiegel voor. Voor mij was het een verademing om je verhaal te vertellen, zonder dat daar een oordeel over gegeven wordt.

En de juiste tools aangereikt te krijgen die jij op dat moment nodig hebt en voor de toekomst om die in te kunnen zetten. Ik kwam vol energie bij de gesprekken vandaan. Het is alsof je een dichtgeklapte bloem was (bij mij door stress), die beetje bij beetje weer open ging om te kunnen stralen.

Het traject heeft mij helderheid, inzicht in mijn handelen, mijn sterke kanten en mijn valkuilen daarin. Maar ook waar mijn kracht en mijn energiebron ligt. Veel tips en handvatten neem ik regelmatig mee in gesprekken met anderen (voor mijzelf) maar ook om door te geven. Een stuk inzicht in de werking van de psychologie.

Vanessa is een coach die luistert en vervolgens naast je komt staan en je jouw blinde vlek(ken) laat zien. De mogelijkheden aanreikt (of meedenkt in welke mogelijkheden) die er zijn om zaken anders aan te pakken, met het eindresultaat dat jijzelf uiteindelijk wil. Stimulerend, enthousiasmerend, invoelend, bewogen! Een warm persoon die haar vak met passie uitvoert! Van harte aanbevolen!

Marjan

Werkzaam in het onderwijs

Op facebook zag ik de naam van Wijnberger Coaching voorbij komen. Op dat moment had ik net het gevoel dat ik eens op zoek moest naar iemand om mee te praten. Ik had namelijk de afgelopen 2 jaar te maken gehad met ingrijpende gebeurtenissen in mijn privéleven en daarbij stress op mijn werk. Ondertussen was ik veranderd van baan, maar ik merkte dat ik mezelf een beetje kwijt was, de balans was zoek. Ik ben wat gaan lezen op de site van Vanessa en wat ik las over haar, haar onderwerpen en aanpak sprak me aan. In eerste instantie heb ik via de mail het inspiratieboek opgevraagd. Dit zette mij al lekker aan het denken. Uiteindelijk heb ik besloten om toch ook in gesprek te gaan met haar.Dit heeft me heel goed gedaan! Vanuit de positieve psychologie zijn we gaan kijken naar een aantal thema’s en gebeurtenissen. Ik kreeg oefeningen mee om te doen en om te zien of ze bij mij pasten.Dat waren verschillende soorten oefeningen en het was leuk om te zien wat wel en niet werkte bij mij.

Wat ik aan de aanpak zo fijn vond is dat het niet heel diepgravend inging op alle vervelende gebeurtenissen in mijn leven en dat dat niet helemaal uitgekauwd werd, maar dat we veel meer keken naar: hoe nu verder? We hadden het hierbij ook over zelfcompassie. Dit was eigenlijk nieuw voor mij, maar wel een ontzettende eye-opener: wees niet te streng voor jezelf, accepteer wat je voelt en ervaart en wees een beetje ‘lief’ voor jezelf.

Wat dit traject me heeft opgeleverd is dat ik weer op een positieve en energieke manier in het leven kan staan, niet te veel stil sta bij de vervelende dingen, maar me veel meer focus op de leuke, ontspannende en energie-gevende situaties. Dat klinkt als een ontzettende open deur, maar ik had het toch nodig dat iemand me hier weer eens (op een liefdevolle manier) bij bepaalde.

Bedankt Vanessa!

Workshop Positieve Emoties

Petra

Afgelopen woensdag mocht ik deelnemen aan de introductie sessie over positieve emoties van de cursus : “Dit is jouw leven” Wat ik voor mijzelf vooral weer even scherp in beeld heb is: dicht bij jezelf blijven, begrenzen (hoewel we het daar niet echt over hadden) en ook de lat hoeft niet altijd zo hoog mogelijk te liggen (naast jagen ook terugvallen in zorg). Deze workshop zet mij er weer toe aan om bewust te zijn van mijn positieve ervaringen en ze vooral ook te vertellen aan de mensen om mij heen! Ik vond dat Vanessa het prima deed, goede balans tussen uitleg, luisteren en feedback. Misschien iets meer afwisseling met oefeningen omdat de theorie bij dit soort onderwerpen nogal snel neigt naar allerlei modelen en opsommen van citaten.

Leontine

Workshop Positieve Emoties

Afgelopen woensdag (22 maart 2017) mocht ik deelnemen aan de introductie sessie over positieve emoties van de cursus : “Dit is jouw leven”

In een klein groepje hebben we met elkaar gekeken wat positieve gedachten voor invloed hebben op jezelf, maar ook op de ander. Vanessa gaf met veel kennis en de nodige kwetsbaarheid veel tips en oefeningen om mee naar huis te nemen en mee aan de slag te kunnen gaan. Helaas ontkomen we op zijn tijd niet aan negativiteit. Aan jou de keuze wat je ermee doet! Blijf je in het negatieve of zeg je tegen jezelf….Ik voel me niet zo lekker vandaag, maar de lucht is blauw, de zon schijnt en ik hoor de vogels fluiten..Probeer het eens. Echt waar! Tijdens de cursus en de dagen erna gemerkt dat het echt iets met je doet. Ogen die beginnen te stralen, ontspanning die optreedt in het hele lichaam, ruimte om te kunnen ademhalen.

Kortom, ik kan iedereen die de nodige positiviteit wil uitstralen deze cursus aanraden.

Christa Doornenbal

Het was erg prettig om door Vanessa gecoacht te worden. Vanessa is een betrokken en warme coach, bij wie ik me snel op mijn gemak voelde. Dat maakt dat ik me kwetsbaar durfde op te stellen en we zo snel tot de kern kwamen van mijn vragen en overtuigingen. Het coachtraject heeft mij focus en duidelijkheid op het gebied van mijn loopbaan. Weer scherp zien waar ik voor sta en welke keuzes ik op basis daarvan ga maken! Vanessa is warm, betrokken, scherp, analytisch en zoekt echt met je mee, dat maakt dat je het samen doet.

Ellen

Toen ik mij realiseerde dat de balans in mijn leven meer een disbalans was welke teveel zijn weerslag op mij als persoon en de mensen om mij heen, ben ik zoekend naar een coachtraject Vanessa tegen gekomen.

Van begin af aan was het fijn om met een 'buitenstaander' te analyseren, sparren en praten over wat de oorzaken en mogelijke oplossingen zijn voor juist die dingen die ikzelf weer terug in balans kan brengen.

Vanessa heeft een fijne manier van werken waarbij ze luistert, terugkoppeld en ook haar ervaringen deelt. Mede dankzij dit traject zijn er een hoop puzzelstukjes op z'n plek gevallen, ben ik weer veel dichter bij mijzelf in plaats van bij het 'moeten' en heb ik de energie om verder te gaan in het zoeken en toepassen van een balans tussen fijne drukte en rust.

Joanne

De coaching heb ik als erg goed en prettig ervaren. Bijna elk coachgesprek waren er wel inzichten of concrete tips waar ik iets aan had en weer verder mee kon. Ik ging altijd met veel plezier naar de coaching toe en kijk er dan ook positief op terug.

Door de coaching heb ik beter zicht op wat mijn kwaliteiten zijn en hoe ik die optimaal kan inzetten binnen mijn werk. Door daarbij ook te kijken naar je waarden en missie, is de richting waarin ik mag gaan duidelijker geworden. De coaching heeft ervoor gezorgd dat ik meer zicht heb op waarom ik ben vastgelopen binnen mijn werk en dit in het vervolg beter kan tackelen.

Vanessa is warm en betrokken als coach. Ze stelt de juiste vragen, is scherp in haar waarnemingen en houdt een spiegel voor. Dit helpt erg om naar je eigen situatie en rol te kijken. Ook is ze erg betrokken en denkt ze mee hoe je binnen jouw mogelijkheden de verdieping in kunt gaan.

Vrouw

Werkzaam in zakelijke dienstverlening

Ik heb het coachtraject als leerzaam en prettig, een goede manier om jezelf beter te leren kennen. Het heeft mij ook opgeleverd dat ik op een andere manier kijken naar mijzelf, positiever in het leven staan, meer rust kunnen vinden op stressvolle momenten. Een coachtraject van Vanessa kan iedereen helpen om meer uit jezelf te halen, ook al is daar niet direct een aanleiding voor.

De rol van Vanessa als coach was begripvol en open, prettige gesprekspartner.

Een jonge vrouw

Werkzaam in welzijnssector

Vanessa heeft mij gecoacht en geholpen om, tijdens en na een moeilijke periode, weer in balans te komen. Vanessa is een betrokken coach, die vanuit een ontspannen, rustige houding goed kan luisteren en de juiste vragen weet te stellen. Door het stellen van die vragen heeft ze mij geholpen de weg terug weer te vinden. Ze is gericht op kwaliteiten, is optimistisch en stemt voortdurend af of de lijn die we volgen, passend is bij hoe ik dat ervaar. Een fijne coach!

Marjon Mennink

Centrummanager, Gezondheidscentrum De Zwaai, Gezondheidscentrum West

Vanessa creëerde een sfeer van vertrouwen door goed te luisteren, geduldig te zijn en door doelgerichte vragen te stellen. Ik voelde me vrij om zaken te benoemen en te bespreken. De methodieken die Vanessa hanteerde zorgden er voor dat ik werd uitgedaagd om mijn denken en handelen onder de loep te nemen. De gesprekken hebben geleid tot bewustwording van mijn manier van werken. Het stimuleerde mij om nieuwe stappen te zetten om zo mijn (werk)prestaties te verbeteren.

Marcel

In de afgelopen maanden ben ik begeleid door Vanessa als coach. Zojuist de rapportage ontvangen. Ik heb het rapport gelezen, ziet er best wel goed uit. Ik ben in ieder geval niet voor niets geweest, het heeft mij een stuk vooruit geholpen. Kan nu beter omgaan met stress situaties en relativeer een aantal zaken anders dan voorheen (wat meer op een afstand). Mijn dank aan Vanessa, hoe we het verder opgepakt en aangepakt hebben is groot te noemen.

Man

Werkzaam in de dienstverlening

Het coachtraject heb ik achteraf als positief ervaren. In het begin is het best moeilijk om te zien waar uiteindelijk de oorzaak zit.

Uiteindelijk kom je er achter dat je het zelf moet proberen om er weer bovenop te komen en daar krijg je door middel van de gesprekken wel duidelijkheid in. Daarbij krijg je ook diverse handvatten aangereikt hoe en wat het beste bij jouzelf past. Ieder mens heeft zo zijn eigen problemen en daarbij ook een andere aanpak nodig.

Het traject wat doorlopen is, is rustig opgebouwd en had naar mijn idee veel sneller gekund, maar gaandeweg is het toch beter geweest dat het zo gegaan is. Daaruit bleek in mijn geval dat ze het toch bij het juiste eind had en de problemen beter doorhad dan ikzelf. Nu weet ik gewoon beter mijn grenzen te bewaken. De rol van Vanessa was open, plezierig en de ruimte geven en krijgen om je verhaal te doen in een vertrouwelijke omgeving.

Christina de Jong-Kwestro

Autoriteit Consument en Markt

Wat waren je verwachtingen en doelen vooraf? Ik moet heel veel, ik heb vaak het gevoel dat mijn dagen aan elkaar hangen van moeten. De stelling in de beschrijving van de workshop dat het druk hebben een keuze is, klonk mij wat ongeloofwaardig in de oren. Ik wilde tijdens de workshop graag onderzoeken of ik ook minder zou kunnen moeten. Ik hoopte te ontdekken dat ik soms minder moet dan ik van mezelf moet (en dat de keuze dus echt bestaat). Mijn doel was om handvatten te krijgen om goede keuzes te kunnen maken.

Heb je deze doelstelling behaald? Absoluut! Ik reed met een lichtergevoel en met veel energie naar huis. Ik heb inspiratie gekregen om het “moeten” in goede banen te leiden. Ook in de dagen na de workshop merkte ik dat het constante gevoel van moeten minder was.

Hoe heb je de workshop ervaren? Ik heb de workshop als heel positief ervaren. Het onderwerp “moeten” dat op zich best zwaar kan zijn, werd op een ontspannen en luchtige manier opgepakt. Er was veel ruimte voor reflectie op wat je doet en hoe je met bepaalde keuzes omgaat. Op deze manier kreeg ik bijna spelenderwijs hele verhelderende inzichten over ont-moeten.

Het was een ontspannen workshop. De combinatie van theorie, gesprekken en oefeningen werkte voor mij heel goed. Op een luchtige manier werd onderzocht wat je drijft, wat belangrijk voor je is en hoe je (uitgaande van je eigen waarden) keuzes kunt maken. Op die manier kun je echt ont-moeten!