Over Vanessa

Op deze plek ben ik helemaal in mijn element! Buiten zijn zorgt bij mij voor rust en ontspanning. Lekker mijn gedachten laten gaan en tevens te genieten van strand, bos of bergen. Ook vind ik het leuk om dat samen met anderen te doen, met mijn gezin, vrienden én in coachgesprekken.

Je kan mij ook vinden met een boek en een lekker kopje thee. Voor mij een ontspanmoment als fijne tegenhanger in mijn drukke gezin.

Buiten in de natuur daar kan ik regelmatig ook mijn hobby inzetten, namelijk fotograferen. En het leuke daarvan is, dat ik de foto’s ook weer kan gebruiken op mijn eigen website.

Hieronder een klein inkijkje in mijn privéleven. Tevens lees je verder over mijn ambitie en mijn ervaring.

Mijn mooie gezin

Mijn mooie gezin. Getrouwd met Mark en dankbaar voor onze vier mooie kinderen. Onze kinderen zorgen ervoor dat geen dag echt hetzelfde is en door hen wordt ook dagelijks zichtbaar dat echt iedereen mooi en uniek is met eigen talenten!

Met Arise in de Picos

In mijn vrije tijd zet ik mij graag in voor Arise een mooie beweging die vrouwen aanmoedigt om op te gaan staan! Op deze foto een moment waarop ik ook mocht gaan opstaan.

Mijn ambities

favorite

Jouw talent benutten

Dat ik mag en kan doen waar ik echt blij en enthousiast van word en dat is dat ik jou mag helpen om jezelf steeds beter te leren kennen, écht te laten ontdekken waar je goed in bent en daardoor je talenten (beter) in kunnen zetten! Dat geldt ook voor organisatie waar ik medewerkers gun om hun talenten in te zetten en met veerkracht aan het werk te zijn.

tag_faces

Jouw stress verlichten

Dat ik jou mag helpen wanneer jij teveel stress ervaart. Dat we gaan ontdekken wat de basis van de stress is en dat we mogen ontdekken op welke manier je met veel meer plezier aan het werk kan zijn. Ook kijken we ook naar de balans tussen werk en privé: léven in plaats van óverleven.

thumb_up

Doen wat ik leuk vind

Ik geniet van het ondernemerschap. Dat ik als ondernemer vrijheid heb om dié dingen te doen die ik zelf leuk vind om te doen, namelijk jou volop de mogelijkheid geven om te ontwikkelen, te groeien, te stimuleren om te rusten, te spelen, te creëeren.

Ervaring en opleidingen

Na mijn bedrijfskundige opleidingen aan HBO en universiteit ben ik binnen diverse beleid- en adviesfuncties in de gezondheidszorg met plezier actief geweest. Toch begon het te knagen: ik was toe aan een nieuwe wending. Ook was ik op zoek naar verdieping van mijn kennis en vaardigheden.

Dat heeft er uiteindelijk toe geleid dat ik mijn eigen bedrijf ben gestart! Het coachen en begeleiden van mensen en groepen, dat is wat ik nu met heel veel plezier en enthousiasme doe!  Wil je een stuk van mijn persoonlijke levensverhaal lezen? Dat kan je lezen in deze blog.

Ik ben gecertificeerd trainer van het Persolog DISC model. Dit model helpt om op heldere manier naar je eigen persoonlijkheid en manier van communiceren te kijken en daarmee ook naar de communicatie en interactie met anderen.

In het najaar van 2019 heb ik tevens een verdieping in stress- en burn-out coaching gedaan bij het CSR-centrum. Als partner van CSR-centrum en gecertificeerd CSR-coach maak ik dan ook gebruik van de CSR-methode en de materialen. CSR-centrum is een instituut met veel kennis over het herstel van stressklachten en burn-out.

In het najaar van 2020 heb ik tevens een opleiding tot ACT-coach gevolgd. In deze praktische cursus heb ik veel opgestoken van het ACT-model (Acceptance en Commitment Therapy). Met ACT heb ik veel praktische handvatten voor de piekeraars, tobbers en doemdenkers. Of de realisten die nog wel eens met de lastige dingen in het leven worstelen. In de coaching zet ik ACT regelmatig in. Op korte termijn zal ik ook voor ACT een toelichtende pagina gaan aanmaken.

Kwaliteit en kwaliteitsontwikkeling vind ik van groot belang. Daarom heb ik mij aangesloten bij de beroepsvereniging voor coaches het Nobco. Ik werk volgens hun ethische code. In geval van klachten is het mogelijk om gebruik te maken van de klachtenregeling. Wil je meer weten over mijn opleiding en werkervaring? Bekijk dan mijn LinkedIn profiel.

Mijn coachgesprekken houd ik bij De Binnenplaats in Ede. Het mooie aan werken bij de Binnenplaats is dat het ook een plek waar we kunnen samenwerken. Daar waar het past begeleiden wij cliënten samen of daar waar het nodig is, schakelen we elkaars expertise in.

Bijna zou ik mijn allermooiste werkplek vergeten. Dat is buiten in de natuur. Voor mij iedere keer heerlijk om daar als coach aan het werk te kunnen zijn!

Daarnaast word ik als coach ingehuurd door de Verzuimoplosser. Een Arbo-dienst in Veenendaal. Al ruim 5 jaar werken we met elkaar samen.