Stress en burn-out coaching

Heb jij veel last van stress? Uit zich dat in (lichamelijke) klachten?

Wil jij weten wat je nodig hebt om een betere balans te vinden in stress en ontspanning?

Herkenbaar?

De laatste tijd dacht je nog even een tandje erbij en dan zijn we er. Dan ga ik weer meer rust nemen. Maar in plaats van rust, was het weer een tandje erbij, want er gebeurde wat nieuws op je werk of in je privéleven. Eigenlijk stond je continu aan. Het werk moest af en ook thuis draaide alles door. En nu ben je moe en heb je steeds meer klachten.

Stress we hebben het allemaal in ons leven. Sterker nog zonder stress kunnen we niet functioneren. Dus stress hebben we nodig. Maar er zijn ook periodes dat we roofbouw plegen op ons lichaam. Gelukkig is ons lichaam prima in staat om een tijd een tandje bij te zetten, maar dat kan niet door blijven gaan.

Merk je bij jezelf dat je toch best wel wat klachten hebt, dat kan lichamelijk zijn, maar ook in concentratie en in emotie. Neem de klachten serieus en wacht niet te lang. Want echt lang roofbouw plegen op je lichaam, kan schadelijke gevolgen hebben.

Het coachtraject

Hoe ziet een coachtraject er over het algemeen uit? We starten altijd eerst met een vrijblijvend kennismakingsgesprek. In dit gesprek maken we eerst kennis met elkaar en als er een 'klik' is en als ik ook denk dat ik met mijn kennis jou verder kan helpen, dan maken we vervolgafspraken.

In geval van stressklachten dan ontvang je altijd een vragenlijst voor het intakegesprek. De resultaten van de vragenlijst geven een stuk inzicht in de ernst van de klachten. In dit gesprek formuleren we ook de coachvraag.

Als erkend CSR-coach en partner van het CSR-centrum maar ik bij stress en burn-out coaching maak ik gebruik van de CSR-methode. Het CSR-centrum heeft een heldere methode ontwikkelt. In deze methode staat het lichamelijk herstel bovenaan. In het eerste gesprek zullen we daar ook bij stil staan.

In veel trajecten werk ik met de ACT- methodiek. Wel je meer weten over deze methode, dan kan je daar via deze link meer over vinden.

Afhankelijk van de coachvraag zal dit gemiddeld 5-10 sessies zijn. Dit zal ook afhankelijk zijn van de ernst van de stressklachten. De gesprekken kunnen binnnen of buiten zijn. Om de gesprekken kracht bij te zetten, maak ik ook gebruik van e-coaching zodat je tussen de gesprekken door actief aan de slag gaat met je coachvraag. Dit stemmen we af op wat jij nodig hebt!

Het resultaat

In de eerste fase van de coaching ga jij ontdekken wat er nodig is om te herstellen van de stressklachten. Er gaat weer overzicht en energie terugkomen. Vanuit deze basis gaan we in de tweede fase van de coaching ons richten op de gedragsmatige kant van de stress en uiteraard belichten we ook de omgeving. Aan het eind van het traject heb jij weer een stuk regie terug op hoe jij omgaat met stress in jouw leven.

emoji_people

Stress

Jij hebt inzicht in welke invloed stress op je leven heeft.

emoji_objects

Regie

Jij hebt weer meer regie op je leven en de impact van stress weet je beter te hanteren.

check_circle

Ontspanning

Jij bent weer beter in staat om te ontspannen en te genieten.

fitness_center

Vitaliteit

Je brengt weer vitaliteit in je leven terug. Weer leven in plaats van 'overleven'.

Heb je een vraag of interesse?

Heb je een vraag? Of coaching wel bij jouw uitdaging past? Of over bijvoorbeeld de tarieven? Coaching is maatwerk, dus bel of mail me gerust en dan overleggen we wat ik voor jou zou kunnen betekenen.

Hier vind je ook de cliëntfolder over CSR-coaching.