Goede voornemens?!

Bijna een nieuw jaar. Voor velen een tijd van goede voornemens voor het nieuwe jaar. ‘Goede voornemens’ dat is niet iets waar ik echt mee bezig ben. Goede voornemens verzanden bij mij vaak heel snel… Ik hou er wel van om in deze periode echt even stil te gaan staan. Even terugblikken.

schedule 21 dec2023
bookmark_border Inspiratie
create Vanessa Wijnberger

Voor mijn gevoel is dit jaar weer voorbijgevlogen. Het was voor mij privé best wel een intens jaar. Dat heeft in mijn werk er ook voor gezorgd dat ik het een periode even wat rustiger aan heb gedaan. Dat is wat beter bij mij past. Mee-bewegen met de deining in het leven. Dus is het privé stabiel en rustig, dan is er meer ruimte voor werk. Vraagt privé meer dan is kiezen voor ruimte maken in mijn agenda soms ook echt nodig. Dat vraagt heel regelmatig voor écht spiegelen. Wat (of hoe) ik mijn werk doe past het nog? Of moet ik bijsturen? Andere prioriteiten gaan stellen?

Wat ik zelf toch te vaak doe, is alles willen blijven doen zoals ik het altijd al deed. Ook in heel drukke of intensieve periodes. Vaak is daar de gedachte: nog even…. en dan is er weer ruimte. Maar als je niet oppast dan is nog even…. Nog steeds… is er geen ruimte. En langzaam raakt die energiebatterij leeg.

Afgelopen maanden ben ik wel bij gaan sturen. Even geen nieuwe aanmeldingen in mijn praktijk. Soms zeggen mensen wel eens, maar voor jou kan dat makkelijker. Je hebt een eigen onderneming. Toch is dit een keuze. Want als ik het rustiger aan doe, dan komt er bij mij toch ook minder geld binnen. Ik maak voor mezelf bewust de afweging. Wat is het mij waard of wat kost het mij als ik door blijf gaan? De komende twee weken heb ik vakantie. Even extra (kwali)tijd met het gezin. Ruimte voor dingen te doen ik zelf ook fijn vindt. En ook echt even lekker die batterij laten opladen.

Herken jij het ook bij jezelf dat je in drukke periode denkt: even doorgaan. Nog even… Maar ondertussen merk je dat je energie steeds minder wordt. Sta dan vandaag eens stil bij de vragen: wat (of hoe) ik mijn werk doe past het nog? Of moet ik bijsturen? Andere prioriteiten gaan stellen? Welke stap zou ik daar vandaag voor kunnen zetten?

Vind je het lastig om bij dit soort vragen stil te staan? Of lukt het je niet om tijdig prioriteiten te stellen of je grenzen aan te geven. Neem dan contact op voor een vrijblijvende kennismaking. Na de kerstvakantie zal ik dan contact met je opnemen.

Coach, Trainer en Adviseur

Vanessa Wijnberger

Mijn naam is Vanessa. Ik ga graag met je in gesprek om de mogelijkheden voor coaching of een training te bespreken. Ik ben loopbaancoach en stress- en burn-out coach. Mijn motivatie is dat jij (weer) regie neemt in jouw loopbaan of jouw situatie.