Tijd voor mezelf

Tijd voor mezelf was afgelopen periode schaars

schedule 15 aug 2018
bookmark_border Vitaliteit
create Vanessa Wijnberger

Tijd voor mezelf was in de afgelopen week erg schaars. En eerlijk gezegd ook tijdens mijn vakantie was ik vaak in gezelschap van in ieder geval één van onze gezinsleden. Heerlijk om zo tijd met elkaar door te brengen! Maar het brengt ook altijd uitdagingen met zich mee. Wij hebben vier kinderen in de leeftijd 12, 10 en 4 jaar. En dat zorgt voor verschillende wensen, verwachtingen en ook verschillende tijdstippen waarop het heerlijk rustig werd in ons appartement.

Daarom maakte ik bewust aan het begin van de vakantie een afspraak met mijn man. In de twee weken dat wij in Oostenrijk waren maakte ik iedere ochtend een kleine wandeling alleen. Dan was ik maximaal een uur helemaal alleen. Vaak liep ik op mijn slippertjes een rondje langs de rivier. Vooraf wist ik dat ik het heerlijk zou vinden, maar iedere dag opnieuw bleek hoe waardevol die momenten waren. In stilte genieten van de prachtige omgeving. Of soms luisteren naar muziek of een podcast. Soms ging ik al snel lekker aan de rivier zitten en liet ik mijn gedachten even gaan. Nieuwe ideëen, leuke plannen voor mijn praktijk of een terugblik naar de afgelopen periode in ons gezin. Naar mooie en fijne momenten, naar moeilijk, lastige en verdrietige momenten.

In de laatste week van onze vakantie in Italië kwam het niet van die wandelingetjes alleen, alleen op de laatste dag. En toen besefte ik opnieuw wat het met mij doet om iedere dag echt een moment voor mezelf te hebben, liefst in de buitenlucht.

Nu zijn we weer thuis en dan is het altijd weer een uitdaging om die momentjes voor jezelf vrij te maken. Dat zal lang niet iedere dag lukken, maar zeker met regelmaat ga ik alleen wandelen. Met mijn muziekje of notitieboekje en hopelijk ook nog lang op mijn slippertjes!

Maak jij wel eens tijd voor jezelf vrij? Wat doe jij dan? Wanneer kom jij tot rust?

Coach, Trainer en Adviseur

Vanessa Wijnberger

Mijn naam is Vanessa. Ik ga graag met je in gesprek om de mogelijkheden voor coaching of een training te bespreken. Ik ben loopbaancoach en stress- en burn-out coach. Mijn motivatie is dat jij (weer) regie neemt in jouw loopbaan of jouw situatie.