“Today is a perfect day…

schedule 13 jan 2017
bookmark_border Inspiratie
create Vanessa Wijnberger

… to start living your dreams.”

Wat houdt mij toch steeds tegen? Hoe komt het toch dat de woorden niet in de blog komen zoals ik zou willen? Afgelopen woensdag begon ik weer met werken na een paar vrije weken. En ik schreef toen een blog. En meestal zet ik een blog direct online nadat ik de blog heb geschreven. Dat had ik dus niet gedaan. En toen ik de blog vandaag overlas, dacht ik, nee deze ga ik toch niet plaatsen. En waarom niet? Omdat ik wat miste. Ik miste wat over wat mij daadwerkelijk drijft, wat mij enthousiast maakt en waar ik de afgelopen weken in mijn hoofd mee bezig ben geweest.

In de weken van gezin, familie, feestdagen en even geen school en werkverplichtingen blik ik graag terug op het afgelopen jaar. 2016 was een jaar van verkennen, uitproberen, zoeken en zeker al mooie stappen zetten. En 2017 gaat een bijzonder jaar worden. Vorige week pakte ik een mooi wit vel papier. En daar tekende ik in het midden een groot hart. En ik bedacht waar gaat mijn hart nu sneller van kloppen als ik denk aan mijn eigen bedrijf? En dan is het groei! Want ik word blij en enthousiast wanneer ik een coachee naar buiten zie lopen en ik zie weer een twinkeling ontstaan in zijn of haar ogen. Dat ik zie dat de schouders die naar beneden hingen weer omhoog gaan. Dat ik zie en hoor dat mijn coachee weer enthousiaste ideeën en plannen heeft voor zijn of haar werk of privéleven. Dan zie ik dus groei, dan zie ik ontwikkeling. En daar word ik oprecht enthousiast van.

Groei

2017 omarm ik dus GROEI en daar ben ik dus op dat witte vel papier allerlei woorden gaan opschrijven die voor mij de associatie met groei hebben. En als ik voor mezelf persoonlijk aan groei denk, dan vind ik het heerlijk om mij verder te verdiepen en dat ook toe te passen in mijn dagelijks leven. En om dat te delen met anderen.

Op de foto hiernaast mijn woorden, zoals kwetsbaarheid, LEV, vertrouwen, verbondenheid, dromen, kracht…. Woorden die in de loop van 2017 ook een verdere ontdekkingsreis gaan worden.

Coachingsreis

En doordat ik in dezelfde week de coachingsreis online zette, ben ik deze woorden gaan bekijken vanuit deze reis. De reis zie ik als een bijzondere ontdekkingstocht. Een ontdekkingstocht die voor ieder persoonlijk zal zijn, maar waar ook een aantal gemeenschappelijke thema’s aan de orde kunnen komen. Groei zal daarin de kern zijn. Groei kent natuurlijk diverse stadia, zoals zaaien of snoeien. Groei zal zich in ieder geval richten op datgene wat jij nodig hebt om te kunnen groeien. Dat er beweging ontstaat. Dat je tot ontwikkeling kan komen. En het mooie is aan groeien en daar echt de ruimte aan geven, is dat iedereen dat kan en iedereen dat mag en dat jij de ruimte mag gaan geven die jij nodig hebt.

En dan kan de prachtige omgeving van de Oostenrijkse bergen daar heel veel ruimte aan gaan geven. En ik vind het dan heel bijzonder om daar als coach ook een schakel ik te kunnen zijn. Om met jou de spiegel voor te houden, of dat zetje te geven of de confrontatie aan te gaan als het nodig is.

Dromen

Iedere dag heeft dus de kans om de eerste stap te zijn om je dromen te gaan leven. En over die dromen hebben we het zeker nog een keer! Zet jij jouw eerste stap in jouw droom? Of weet je nog niet wat je droom is omdat je daar geen tijd voor hebt of neemt? Of denk jij niet in dromen?

Wij hadden vorig jaar een droom en dat is het organiseren van een coachingsreis. En de eerste stappen in die droom zijn gezet. De reis is online en kan geboekt worden. En deze grote droom is werkelijkheid als wij in juni met 8 mensen wandelen in de prachtige bergen. Zodat jij en ik mogen groeien! Zet jij vandaag de eerste stap?

Coach, Trainer en Adviseur

Vanessa Wijnberger

Mijn naam is Vanessa. Ik ga graag met je in gesprek om de mogelijkheden voor coaching of een training te bespreken. Ik ben loopbaancoach en stress- en burn-out coach. Mijn motivatie is dat jij (weer) regie neemt in jouw loopbaan of jouw situatie.