Veerkracht, kan jij het gebruiken?

In deze intensieve tijden is veerkracht een eigenschap die je eigenlijk niet kan missen. In een lunchbijeenkomst geef ik je concrete handvatten.

schedule 7 feb 2021
bookmark_border Vitaliteit
create Vanessa Wijnberger

Veerkracht, kan jij het wel gebruiken?

De meeste basisscholen zullen morgen hun deuren weer openen. Voor veel ouders erg fijn om het thuisonderwijs niet meer zelf te hoeven verzorgen. Al zijn er ook ouders die het gaan missen.

De coronamaatregelen zijn echter voorlopig nog niet van de baan. Dat zal in de komende periode nog het een en ander van je gaan vragen. Wat ik bij mijn cliënten en ook bij mezelf gemerkt heb, is dat ‘de rek wel steeds minder wordt’.

Veel thuiswerken met dus ook veel beeldscherm werk, donkere dagen, thuisonderwijs, niet een duidelijke scheiding tussen werk en privé, veel minder beweging doordat er niet meer gesport mag worden. Zo kan ik nog wel even doorgaan. De komende tijd vervalt eerst dus het thuisonderwijs, maar de rest gaat nog wel even door. Dat vraagt nog veel van onze flexibiliteit en veerkracht.

De rek is eruit?!

Wat ik veel gezien heb (en ook bij mezelf...) is dat we veel van onszelf vragen. Het moet vaak allemaal gebeuren en het liefst ook nog goed of misschien zelfs perfect. En we bijten vooral nog even door, want straks.... vul de je eigen reden maar op de puntjes in.

Ons lichaam zit gelukkig ook zo in elkaar dat we het best een tijd kunnen volhouden. Maar het lichaam gaat ook signalen afgeven. Vermoeidheidsklachten, korte lontjes, hoofdpijn, darmklachten kunnen signalen zijn. We zijn vaak een kei in om deze klachten te negeren. We bijten nog even door....

Veerkracht ontwikkelen

Terug naar de veerkracht. Zou jij die ook meer willen ontwikkelen? Beter de stresssignalen van je lichaam gaan herkennen en dan ook weten hoe je met stressklachten om kan gaan? Zou jij willen weten hoe je stress op een gezonde manier in kan zetten?

Try-out

Ik wil iets gaan uitproberen en ik zoek naar maximaal 8 proefpersonen die tegen betaling een kleine vergoeding (12,50 euro)** op dinsdag 16 februari een online lunchbijeenkomst (12 -13 uur) volgen via Zoom van maximaal 60 minuten. Thema van deze bijeenkomst is: Veerkracht ontwikkelen, hoe doe je dat?

Uiteraard zorg ik voor voldoende afwisseling in het programma en zorg ik voor bruikbare materialen die je direct kan inzetten. Denk je dit is echt wat voor mij? Meld je dan aan via het contactformulier en vol = vol....

Misschien heb jij zelf al vragen over de stressklachten die je hebt? Of zou je heel graag een bepaald onderwerp in deze bijeenkomst aan de orde willen laten komen? Geef dat dan ook op het contactformulier aan!

** De helft van de opbrengst gaat naar de sponsering van één van de deelneemster aan de muskathlon van Arise.

Coach, Trainer en Adviseur

Vanessa Wijnberger

Mijn naam is Vanessa. Ik ga graag met je in gesprek om de mogelijkheden voor coaching of een training te bespreken. Ik ben loopbaancoach en stress- en burn-out coach. Mijn motivatie is dat jij (weer) regie neemt in jouw loopbaan of jouw situatie.