Cursus

Vorige week deed ik een ontzettend leuke cursus en het leuke is dat het ook ontzettend praktisch inzetbaar is in coachtrajecten. En na deze cursus ben ik ook gecertificeerd om te werken met dit persoonlijkheidsmodel. Ik word er in ieder geval al enthousiast van en omdat mijn bedrijf 2 jaar bestaat, maak je via facebook ook kans op een cadeau! Dus kijk ook op facebook om kans te maken!

Persolog persoonlijkheidsmodel

Het persolog® persoonlijkheidsmodel beschrijft menselijk gedrag op basis van vier gedragsstijlen: D, I, S en C, en stuurt aan op een beter begrip van de eigen motivatie en die van anderen. Veel kennen het model als het DISC-model. Het Persolog model is een model dat dezelfe basis kent als het Disc-model. Het model is echter verder doorontwikkeld en kent daardoor een goede onderbouwing en is erg herkenbaar bij degene die het model hebben ingevuld.

Welke inzichten kan het model je geven:

  • je leert verschillende gedragstendensen onderscheiden en daarmee om te gaan.
  • je leert uw eigen sterkten en beperkingen kennen in omgang met anderen.
  • je ontwikkelt ideeën en strategieën op gebied van effectieve communicatie en gedrag voor je dagelijks werk en leven.

Het invullen van de vragenlijst kost niet veel tijd, maar geeft wel een mooi inzicht op die situatie op dat moment. En mooie basis om daarna bijvoorbeeld stil te staan bij:

  • Hoe herken en ontwikkel ik mijn sterke kanten?
  • Hoe kan ik anderen beter inschatten en benaderen?
  • Hoe kan ik mogelijke wrijvingen en conflicten reduceren?
  • Hoe kan ik mijn zelfvertrouwen vergroten?
  • Hoe kan ik de mensen in mijn omgeving aanmoedigen en vooruithelpen?
  • Wat is voor mij de “juiste” plek?
  • Wie kan mij het beste aanvullen?

Inzetten in coaching

Tijdens de training ben ik natuurlijk ook met mijn eigen profiel aan de slag gegaan. En dat was écht heel herkenbaar. En ook heel waardevol om met de resultaten uiteindelijk ook heel concreet aan de slag te kunnen.

Wil je meer weten of de mogelijkheden of de kosten? Of heb je andere vragen? Neem dan contact met mij op! Bel of mail!

In diverse coachtrajecten zal ik het model in gaan zetten. Vooral om inzicht te krijgen en daarna ook om er praktisch mee aan de slag te gaan. Het is natuurlijk ook mogelijk om een keer alleen een basis- of uitgebreid profiel te laten maken en deze met mij te bespreken. En dat je daar vervolgens zelfstandig mee aan de slag kan gaan.

Het model kan ook erg goed ingezet worden in teams. Een goed inzicht in hoe je er als team qua persoonlijkheid uitzien en ook hoe je dat dus beter op elkaar kan afstemmen. Interesse? Vraag ook hier naar de mogelijkheden.

Coach, Trainer en Adviseur

Vanessa Wijnberger

Mijn naam is Vanessa. Ik ga graag met je in gesprek om de mogelijkheden voor coaching of een training te bespreken. Ik ben loopbaancoach en stress- en burn-out coach. Mijn motivatie is dat jij (weer) regie neemt in jouw loopbaan of jouw situatie.