Dat ìk elke dag zou gaan wandelen

Een paar maanden geleden bijna niets meer kunnen. Nu elke dag in beweging. Het belang van wandelen in het herstel van stressklachten.

schedule 13 nov 2020
bookmark_border Stress
create Vanessa Wijnberger

Ik had gisteren contact met een cliënt per mail: "Ik kan het zelf bijna niet geloven, maar ik wandel nu bijna elke dag. Ik doe ontspanningsoefeningen en ik voel weer wat mijn lichaam doet. Wat een verschil! Als ik dit aan een goede vriend vertel dat ik dit doe en wat ik merk dat het met mijn lichaam doet, dan kan hij echt niet geloven dat ik dezelfde persoon ben."

Deze cliënt viel een paar maanden geleden uit met chronische stressklachten. Hij kon nog maar weinig. Voelde zich compleet uitgeput. Gisteren deelde ik al op LinkedIn dat er volgende week gebruik gemaakt kan worden van een gratis screening. Deze vragenlijst heb ik toen bij deze cliënt ook ingezet. Hij bleek behoorlijk in het rood te zitten qua stressklachten.

In de afgelopen maanden zijn we ons vooral gaan richten op zijn lichamelijke herstel. Zijn hele stresssysteem was behoorlijk ontregeld. Zijn lichaam was echt uitgeput. We zijn nu een paar maanden verder en hij 'is er nog niet', maar we zien duidelijke herstelstappen. Hij merkt nu veel duidelijker de signalen van zijn lichaam en voelt veel eerder wanneer hij moet gaan stoppen. De komende tijd gaan we ons richten gedrag en emoties. Daar heeft hij weer ruimte voor.

Wie jij meer weten over de mogelijkheden voor coaching bij stressklachten? Neem dan vrijblijvend contact op.

Coach, Trainer en Adviseur

Vanessa Wijnberger

Mijn naam is Vanessa. Ik ga graag met je in gesprek om de mogelijkheden voor coaching of een training te bespreken. Ik ben loopbaancoach en stress- en burn-out coach. Mijn motivatie is dat jij (weer) regie neemt in jouw loopbaan of jouw situatie.