De waarde(n)volle wandeling

Welke waarden vind jij belangrijk? En waarom is het zo waardevol om die te weten?

schedule 30 aug 2022
bookmark_border Vitaliteit
create Vanessa Wijnberger

In veel coachtrajecten komt het thema waarden terug. Dit jaar heb ik tevens een aantal keer een waarde(n)volle wandeling gehouden.  Samen gingen we dan tijdens een wandeling in gesprek over waarden.

Wat zijn waarden nu? En waarom zijn ze zo belangrijk? Waarden noemen we ook wel eens redenen van het hart (Van der Pluijm ea.). Waarden helpen je om 'vooruit te bewegen', om te bewegen naar wat belangrijk voor jou is.

Bij onderstaande foto heb ik een paar redenen opgeschreven wat belang van waarden is. En de foto heb ik uiteraard ook niet voor niets uitgekozen. Ontspanning en tijd met mijn gezin zijn voor mij belangrijke waarden. Op deze middag genoot ik van mijn jongste zoon al spelend in de zee. Waarden helpen mij bij het stellen van prioriteiten. Waarom doe ik iets wel en waarom niet.

Zoals ik hierboven al schreef heb ik al een paar keer een waardenvolle wandeling gehouden. Twee cliënten hebben kort opgeschreven wat die wandeling hen heeft opgeleverd.

Aan de slag met jouw waarden?

Zou jij aan de slag willen met je waarden, maar voel je meer voor één of twee gesprekken dan voor een coachtraject?  Dan kan een waardenvolle wandeling echt wat voor jou zijn! In één gesprek gaan we aan de slag met je waarden. Je kiest waarden uit en we gaan er samen over in gesprek.

Wil je net even iets dieper, dan maken we er twee gesprekken van. Door wat ruimte tussen de gesprekken krijg je een paar kleine opdrachten mee om daadwerkelijk met je waarden aan de slag te gaan.

Dus merk jij dat je wat richting mist? Dat de waan van de dag vaak leidend is? Ben je toe om weer zelf richting te gaan bepalen? Dan kan deze waardenvolle wandeling wat voor jou zijn. Stuur mij een mail of bel mij, dan bespreken we samen de mogelijkheden.

Coach, Trainer en Adviseur

Vanessa Wijnberger

Mijn naam is Vanessa. Ik ga graag met je in gesprek om de mogelijkheden voor coaching of een training te bespreken. Ik ben loopbaancoach en stress- en burn-out coach. Mijn motivatie is dat jij (weer) regie neemt in jouw loopbaan of jouw situatie.