Ritme van vertragen

Het is tijd om te vertragen. Wat doe jij om te vertragen?

schedule 21 juli 2022
bookmark_border Vitaliteit
create Vanessa Wijnberger

Mee in het ritme van vertragen.... een paar weken geleden schreef ik al een blog over de signalen die ik op dat moment had. Afgelopen weken heb ik inderdaad het gaspedaal minder diep ingetrapt en op sommige momenten mijn rempedaal meer gebruikt.

In de vakantieperiode heb ik altijd mijn manieren om dat vertragen vast te houden. Want vakantie betekent met een gezin lang niet altijd rust en ontspanning. Daarom maak ik iedere ochtend alleen een wandeling. Een klein rondje of ik ga lekker op een rustig plekje aan de rivier zitten. Een moment om even bij mezelf 'in te checken'.

Daarnaast haal ik de sociale media apps van mijn telefoon. De verleiding om nog even gauw wat te checken is er dan een heel stuk minder. Dus extra tijd voor ontspanning, een lekker boek en dingen ondernemen met het gezin. Ik wil graag de komende tijd wat minder haast, niet het gevoel hebben om dingen te moeten doen, of de tijdsdruk te ervaren. Lekker gaan vertragen.

Ik wens jou ook een goede vakantietijd en mocht je deze periode geen vakantie hebben of niet op vakantie kunnen, kijk dan eens welke kleine dingen ervoor zorgen dat je wel wat kan gaan vertragen, zelfs of misschien wel juist in de drukte!

Heb jij nog mooie vertraag- of ontspanningstips voor deze vakantieperiode? Ik hou me aanbevolen en daarmee inspireer je ook gelijk anderen.

p.s. en omdat die apps niet meer op mijn telefoon staan, maak ik wel weer veel meer foto's met mijn telefoon, iets waar ik ook echt van kan ontspannen en genieten.

Coach, Trainer en Adviseur

Vanessa Wijnberger

Mijn naam is Vanessa. Ik ga graag met je in gesprek om de mogelijkheden voor coaching of een training te bespreken. Ik ben loopbaancoach en stress- en burn-out coach. Mijn motivatie is dat jij (weer) regie neemt in jouw loopbaan of jouw situatie.