Dit zijn voor mij de signalen

Signalen van stress dienen zich vaak al duidelijk aan. Herken jij ze bij jezelf?

schedule 7 juli 2022
bookmark_border Stress
create Vanessa Wijnberger

Dit zijn voor mij de signalen…Vergeten een berichtje te sturen voor een afspraak. Een offerte die langer blijft liggen. Regelmatig een niet terechte snauw richting één van mijn gezinsleden. Een te vol hoofd. Regelmatig vermoeid opstaan….Als ik dit soort signalen er zijn dan voel ik dus eigenlijk eerst aan mijn lichaam (mijn hoofd denkt wel wat anders...) dat er eigenlijk wel al signalen zijn dat ik even op de rem moet gaan staan. Geen noodstop hoor, maar wel minder gas geven en op sommige momenten een ferme stop. Weer even beter gaan doseren.

Herken jij de signalen bij jezelf? De signalen die zeggen dat je echt even gas moet minderen of op de rem moet gaan staan? In veel gesprekken kwam dit de afgelopen weken terug. En bij veel gesprekken werd daarbij gezegd: ‘ik heb bijna vakantie. Dus nog even doorbijten…’. De vraag is, is dat inderdaad nodig? Of zou je in de aanloop naar je vakantie al wat bewuster keuzes kunnen maken? Wat meer korte pauzemomentjes. Een wandeling in de avond. Minder afspraken inplannen op een dag.

Vorige week ben ik begonnen met even wat minder. Minder afspraken en zelfs even wat minder werken. Voor mij is dat even wat vaker een ontspannen boek pakken, een kop thee in de zon, een lekkere avondwandeling en tijd nemen om weer eens wat foto’s te maken. Mijn vraag aan jou vandaag: wat zou jij kunnen doen om met wat meer ontspanning naar de vakantieperiode toe te kunnen leven?

Toegift ;-):Ik gaf al eerder een WAARDENVOLLE wandeling weg. Voor mijn vakantie maak ik graag nog één waardenvolle wandeling. Waarom? Ik geef graag iemand deze mooie wandeling én voor mij heeft het de volgende ingrediënten: het is een wandeling buiten, het geeft mij ook ontspanning, energie en inspiratie. De wandeling kan ik op dinsdag of woensdag plannen. Is het wat voor jou? Stuur mij een pb en wellicht wandelen wij deze of in een van de volgende weken wel samen !De waardenvolle wandeling is inmiddels geboekt! Na de vakantie zal ik een nieuwe aankondiging doen.

Coach, Trainer en Adviseur

Vanessa Wijnberger

Mijn naam is Vanessa. Ik ga graag met je in gesprek om de mogelijkheden voor coaching of een training te bespreken. Ik ben loopbaancoach en stress- en burn-out coach. Mijn motivatie is dat jij (weer) regie neemt in jouw loopbaan of jouw situatie.