Een nieuw jaar met veel nieuwe kansen slot

In mijn praktijk stel ik ieder jaar één of meerdere woorden centraal. Een stuk richting en focus. Dit jaar staan voor mij drie woorden centraal..

schedule 17 jan 2018
bookmark_border Inspiratie
create Vanessa Wijnberger

In mijn praktijk stel ik ieder jaar één of meerdere woorden centraal. Een stuk richting en focus. Dit jaar staan voor mij drie woorden centraal. Vandaag het derde woord: GROEI.

Groei

Ook in mijn persoonlijke HELLP verhaal heeft groei een heel belangrijke rol gespeeld. Maar groeien kon heel lang niet. Waarom lukte dat niet? Ik kon het niet aan was dan vooral mijn antwoord. Het was te veel. Geen concentratie. En ga zo maar door. Maar nu ik deze blog aan het schrijven ben en ook de andere twee woorden er weer bij pak, namelijk bewustwording en begrenzen.

Als dan vervolgens heel eerlijk ben, had het niet kunnen groeien ook heel veel te maken met ‘het niet bewust zijn van’ en het ook niet goed kunnen begrenzen. Want wat is een goede voedingsbodem voor groei? Als je dan gewoon de parallel trekt met het zaaien van bloemzaadjes, dan heb je goede grond nodig, goede verzorging zoals water, lichte en waarschijnlijk ook warme plek. Ik ga terug naar mijn eigen situatie zo ongeveer 11,5 jaar geleden. Ik heb op dat moment echt mijn baan opgezegd. Ik zou namelijk weer gaan moeten re-integreren en dat zag ik zelf helemaal niet zitten. De combinatie van werk en zorg thuis.

Maar als ik heel eerlijk ben, denk ik dat ik in die periode ook niet voldoende bewust was hoe het echt met mij ging. Als je moeder wordt en je hebt je lieve kleine babytje in je handen en daar gaat alles goed mee, is het in feite een soort van zelfsprekendheid van: ‘gelukkig is alles goed afgelopen, geniet maar lekker samen.’ Ja, dat heb gedaan, genieten met volle teugen van ons kleine wondertje. Maar aan de andere kant heb ik veel te weinig begeleiding gekregen in het stuk van bewustwording, wat is er eigenlijk allemaal gebeurd en ook in het begrenzen. Ik denk dat bijvoorbeeld aan de kraamvisites en andere bezoekjes die niet goed kon begrenzen. En daardoor kon er ook geen groei ontstaan. In mijn leven toen dus zeker paralellen tussen bewustwording, begrenzen voordat ik de stap naar groeien kon maken. Natuurlijk kan dit voor een ieder anders uitpakken. Maar in deze drie woorden zit wel een belangrijke kern. En deze kern wil ik graag terug laten komen in mijn dagelijkse werk, coachen, begeleiden en trainen van mensen.

Weer ruimte voor groei

Wat heb je nodig om weer te kunnen groeien? Om weer te gaan ontdekken. Om weer verlangen te ervaren. Om weer te gaan groeien. Deze ruimte daar wil ik komende tijd in mijn praktijk ook ruimte aan geven. In coachgesprekken, maar ook gewoon bij mezelf. Wat is groei voor mij en wat heb ik daarvoor nodig? Welke invloed hebben mijn ervaringen op het wel of niet groeien? En waar leg ik zelf bewust of onbewust grenzen in groei.

Ik vind groei een heel boeiend thema, want er is daarin zoveel nog te ontdekken bij anderen en bij mezelf. Gun jij jezelf ook dat jij weer ruimte krijgt om te groeien? Dat het zaadje gepland kan gaan worden en je ontdekkingstocht mag gaan starten.

Coachen

En dat is ook wat coachen voor mij is. Wanneer iemand mijn spreekkamer in stapt en we schudden elkaar de hand dan zie ik een blik in iemands oog. En als iemand overbelast is dan is die blik vaak heel dof en mat. En mijn grote wens is dat mensen na een aantal coachsessie weer een twinkeling in hun ogen gaan krijgen. Dat ze enthousiast worden en weer zin krijgen om doelen te stellen. Doelen die passen bij hun drijfveren. En dat geeft ook mij weer energie!

In het komende jaar ga ik mezelf op verschillende manier ruimte geven voor groei. Ik ga ontdekken, dromen, verlangen en vooral ook veel doen. De stilte zoeken, creativiteit inzetten, dingen buiten mijn comfortzone aanpakken, nieuwe contacten aan, en ook begrenzen waar dat nodig is. Soms schrappen, soms nieuwe uitdagingen aangaan. Ik heb zin in 2018!

Dit is de derde en laatste blog in de drieluik van dit nieuwe jaar. Ik begon met bewustwording in de eerste blog, vervolgens de tweede met begrenzen en tot slot groei. De vorige twee blogs sloot ik ook af met een greep uit het aanbod met een van de genoemde thema’s. Ben jij benieuwd of coaching wat voor jou is en wil je een keer kennismaken? Dat kan altijd. Dan maken we geheel vrijblijvend een afspraak en als er een klik is dan zullen we ook een passend aanbod bespreken. Veel werkgevers zijn ook bereid om een coachingstrajecten te vergoeden voor hun werknemers. Vraag eens naar de mogelijkheden.

Nieuw aanbod

Even een kleine greep aan mijn ideeën die ontstonden tijdens de vakantie, maar ook ideeën die al veel concreter zijn:

  • Maandelijkse wandeling: op facebook heb ik een planning gemaakt wanneer deze wandeling is. Kijk dus even op facebook als jij ook zin hebt om te starten met een wandeling in de ochtend. Hier vind je de link.
  • Samen met Jonneke Oskam organiseer ik drie thema-inspiratieavonden. Hieronder vind je de flyers over deze mooie avonden. Met thema’s waarin verschillende thema’s een rol spelen. Op haar website vind je alvast wat meer informatie over deze avonden.
  • Een ‘Hoe is het met mijn stressbalans’ coachgesprek – in twee gesprekken van een uur gaan we met elkaar in gesprek omdat jij bij jezelf ervaart dat de balans dreigt door te slaan naar te veel stress. We vullen een vragenlijst in en ik geef je concrete opdrachten om echt mee aan de slag te gaan. De eerste twee maanden van het jaar kosten deze gesprekken slechts € 99,- incl. btw. Dus merk jij dat je tegen grenzen aanloopt, wacht dan echt niet en meld je aan.
  • DISC-persoonlijkheidsmodel gaan gebruiken in één-op-één sessie en tevens daarbij het thema begrenzen als belangrijkste aandachtspunt. De sessie duurt 1,5 uur en kost dit voorjaar maar € 125,- incl. een online basis persoonlijkheidsprofiel van € 39,-.

Ik heb echt weer heel veel zin om dit nieuwe jaar weer aan de slag te gaan. Om mensen door middel van coaching weer meer veerkracht in het leven te laten ervaren.

Coach, Trainer en Adviseur

Vanessa Wijnberger

Mijn naam is Vanessa. Ik ga graag met je in gesprek om de mogelijkheden voor coaching of een training te bespreken. Ik ben loopbaancoach en stress- en burn-out coach. Mijn motivatie is dat jij (weer) regie neemt in jouw loopbaan of jouw situatie.