Inspiratiedag

Wanneer heb jij voor het laatst moed getoond? Wanneer voel jij je moedig?

schedule 13 juni 2017
bookmark_border Inspiratie
create Vanessa Wijnberger

Moed

Wanneer heb jij voor het laatst moed getoond? Wanneer voel jij je moedig? Wat heb jij nodig om moed te tonen? Moed, courage in het Engels, komt van het Latijnse woordt cor, wat hart betekent. De vertaling van courage was oorspronkelijk ‘zeggen wat je op je hart hebt’. Nu gaat moed veel meer over heldhaftigheid. Het gaat ook over je kwetsbaarheid op het spel zetten.

Als ik mezelf de vraag stel die ik jullie hierboven ook stel, dan zijn er best dingen waar ik echt moed voor nodig heb. Mezelf echt even over een bepaalde drempel heen zetten. En vaak heeft het juist met die kwetsbaarheid. Willen we die laten zien? Durven we een stap te zetten ook al zit er een kans in dat het mislukt?

Fotoshoot

Eerder schreef ik al over een fotoshoot die ik in februari had. Die dag gebeurde er wat bijzonders met mij. En dat was eigenlijk al toen ik naar de locatie van de fotoshoot ging. Vanaf de snelweg reed ik daarna de polder in. Ik stapte mijn auto uit en de wind ging door mijn haren, zon scheen heerlijk. Ik voelde vrijheid. Daarna volgde de ontmoeting met Jonneke, die mij met een grote glimlach tegemoet kwam. Samen gingen we de polder in. Op de dijk, de weilanden in, dansend als een kind, ik voelde mij blij en ook dat gevoel van vrijheid kwam weer terug. Na de fotoshoot dronken we samen een kopje thee en direct hadden we mooie gesprekken, die net even wat verder gingen dan een ‘social talk’.

Mail

Terug in de auto maakte mijn hart een sprongetje. Hier werd ik zo blij van. Ik wist dat de foto’s mooi waren, maar er was meer. In de weken na de fotoshoot, kwam de locatie, het gesprek met Jonneke heel regelmatig terug. En toen kwam mijn ‘moed-momentje’. Ik stuurde een mail met de volgende tekst: ‘sinds ik bij jou geweest ben, gaat de gedachte regelmatig door mijn hoofd. Dat ik ‘iets’ op jouw locatie zou willen doen, of ‘iets’ in samenwerking met jou. En ik wil mij daar absoluut niet in opdringen en heb daardoor steeds geen actie ondernomen.’ En dat is iets wat we heel vaak niet doen… We ondernemen geen actie omdat we denken dat de ander er wat van vindt, of druk heeft, of vul maar in… Dit keer ben ik zo blij dat ik wel de moed heb gehad om het mail te te sturen.

Deze foto’s maakte ik later dit voorjaar tijdens een wandeling door de polder. Wijdsheid – vrijheid – verwondering.

Inspiratiedag

Na mijn mail maakten we een afspraak. En we waren die dag zo 2,5 uur verder waarin we dingen uit onze levens deelden, maar ook onze ideëen, dromen, wensen. En dat is zo mooi als je dat samen kan doen! Om een lang verhaal kort te maken. Jonneke liep al lang met het idee om een inspiratiedag in de polder te gaan doen. Alle voorbereiden waren al in gang en ik vind het dan nu ook zo ontzettend leuk dat ik daar ook een bijdrage aan gaan leveren. Het is een dag waarin je geprikkeld gaat worden, waar je creativiteit wordt aangesproken en ook waar volop ruimte is van genieten, stilte en ontmoeting. Jonneke was al heel enthousiast en ik deel haar enthousiasme van deze dag! Het programma is mooi en afwisselend. En de omgeving die gaat wat met je doen!!

Dus heb jij nog een setje nodig? Dat ene duwtje om je aan te melden. Ik weet zeker dat deze dag je veel gaat opleveren. Wil je er wat meer over weten? Op de website van Jonneke.nl vind je meer informatie. En natuurlijk kan je altijd contact met mij of Jonneke opnemen om eventuele vragen te stellen. En deze week een extra actie: via Facebook kan je een gratis kaartje winnen, dus aarzel niet… reageer vandaag nog!

Coach, Trainer en Adviseur

Vanessa Wijnberger

Mijn naam is Vanessa. Ik ga graag met je in gesprek om de mogelijkheden voor coaching of een training te bespreken. Ik ben loopbaancoach en stress- en burn-out coach. Mijn motivatie is dat jij (weer) regie neemt in jouw loopbaan of jouw situatie.