Kan jij wel wat meer van deze V's gebruiken?

Vitamines, veerkracht, vitaliteit? Kan jij het wel wat meer gebruiken? Is het antwoord ja, kom dan ook gelijk in actie. In deze post vertel ik je er meer over.

schedule 6 feb 2023
bookmark_border Vitaliteit
create Vanessa Wijnberger

Vitamines, Veerkracht en Vitaliteit - hoe is het met deze V's gesteld bij jou? Pak maar eens een papiertje en teken eens drie bakken. Hoe vol zijn de bakken gevuld? Ik heb die van mij hieronder als voorbeeld even bijgevoegd.

Om even deze drie bakken visueel te maken helpt mij altijd wel even om echt te kijken hoe gaat het met mijn energieniveau, hoe voel ik mij op dit moment.

Maar dan nu even de volgende vraag: als een of meerdere van deze bakken heel laag staat, wat doe je daar dan mee? Zou je er wat mee willen doen? Of kies je om op de gewone voet weer door te gaan?

Geen oordeel

Ik heb er geen oordeel over. Mijn eigen ervaring is dat het mij wel bewust maakt, maar dat het gevaar er wel in sluipt dat ik gewoon verder ga met wat kleine aanpassingen.

Afgelopen jaren zie ik in mijn praktijk wel steeds meer mensen waarbij de drie energietanks wel echt bijna leeg zijn. En als we het gesprek dat verder gaan, dan blijkt dat dit vaak al een lange periode zo gaande is. En dat is eigenlijk heel erg jammer. De weg terug vanuit een zware overspanning of langdurige chronische stresssituatie of vanuit een burn-out is echt een heel lange weg. Die weg zou ik je met alle plezier willen besparen.

Dus zijn jouw V's wel nog redelijk op niveau, maar kan je wel wat meer reserve gebruiken? Zou je wel eens willen kijken wat jou kan helpen om je beter te laten voelen, dat het met de vitamines, veerkracht en vitaliteit wel weer goed gaat? Neem dan vrijblijvend contact met mij op.

Wat zijn de mogelijkheden?

Een energie-checkup: vanuit CSR-methode kunnen we een energie-checkup doen waarbij we aan de hand van inzet van een vragenlijst, een intake-gesprek en adviesgesprek je op weg kunnen helpen om gericht aan de slag te gaan met de  3 V's.

Is dat voor jou niet voldoende, wil je graag wat extra begeleiding? Dan kan daar een (kortdurend) coachtraject aangekoppeld worden.

Vroeg ingrijpen als het wat minder gaat, gaat zoveel opleveren: je voelt je beter, de weg omhoog is een heel stuk korter en je hebt er duurzaam, op lange termijn profijt van als je weet hoe je gerichter met stressgerelateerde klachten om kan gaan! Voorkomen is beter dan genezen!

Vrijblijvende kennismaking is altijd mogelijk. Stuur mij een bericht of bel!

Wil je hem zelf ook even inkleuren? Download hier het bestandje! (een niet perfecte tekening, maar even een schetsje wat je kan gebruiken).

Coach, Trainer en Adviseur

Vanessa Wijnberger

Mijn naam is Vanessa. Ik ga graag met je in gesprek om de mogelijkheden voor coaching of een training te bespreken. Ik ben loopbaancoach en stress- en burn-out coach. Mijn motivatie is dat jij (weer) regie neemt in jouw loopbaan of jouw situatie.