Kijk eens wat vaker in de spiegel

Alweer mijn vierde bijdrage in Vallei Business. Nu een column met als thema: Kijk eens wat vaker in de spiegel! Lees de column hieronder terug:

schedule 19 maart 2019
bookmark_border Vitaliteit
create Vanessa Wijnberger

Grote kans dat jij ook iedere ochtend in de spiegel kijkt. Haar kammen, zit het goed? Voor de dames misschien nog wat make-up op. Maar kijken we dan wel echt in de spiegel? Zijn we niet vooral bezig met het volgende? Snel verder want we moeten naar het werk, school of thuis wacht nog genoeg te doen. In eerdere columns schreef ik over stress en tijdig rust nemen. Deze column gaat het over de spiegel. In mijn praktijk zie ik veel mensen met (soms ernstige) stressklachten. Al lange tijd worden diverse signalen genegeerd. En wat dan overblijft, is een lange weg terug. Met veel ongemak in de privésfeer én in de werkomgeving.

TIJD OM ÉCHT IN DE SPIEGEL TE KIJKEN

Als je iedere dag even vluchtig in je eigen spiegel kijkt, zie je misschien net even je gezicht. Maar als je écht gaat kijken, zie je veel meer. Zie je die vermoeide ogen en je ziet die twinkeling misschien niet meer. Wat zie jij bij jezelf als je écht in de spiegel gaat kijken? Spiegelen of reflecteren heeft een heel belangrijke functie. Het zet je even stil en geeft je ruimte om de betreffende situatie eens wat meer te bekijken. Persoonlijke reflectie is waardevol. Dat mag natuurlijk voor de spiegel, maar tijdens een wandeling in het bos of op je werk of thuis op een plek waar je echt kan ontspannen.

RUIMTE VOOR DE SPIEGEL OP KANTOOR!

Nu de stap naar het werk. Is er bij jullie in het bedrijf ruimte om in de spiegel te kijken? Kijk eens in de spiegel van jullie organisatiecultuur, of die van de doelen voor de korte en lange termijn. Wat zie je als jullie gezamenlijk in de spiegel kijken? Doffe en vermoeide ogen? Of zien jullie enthousiasme en een sprankeling in de ogen? Pak die spiegel en neem ruimte voor reflectie. Hoe gaat het met jullie persoonlijk, de cultuur en werkdruk. Als jullie na de reflectie weer samen in de spiegel kijken, zien jullie gegarandeerd andere blikken in jullie ogen. Tips nodig? Kijk op mijn website.

Coach, Trainer en Adviseur

Vanessa Wijnberger

Mijn naam is Vanessa. Ik ga graag met je in gesprek om de mogelijkheden voor coaching of een training te bespreken. Ik ben loopbaancoach en stress- en burn-out coach. Mijn motivatie is dat jij (weer) regie neemt in jouw loopbaan of jouw situatie.