Vreugde, verzameld in de loop van de tijd, voedt veerkracht – zorg ervoor dat je de reservoirs van emotionele kracht hebben als er moeilijke dingen gebeuren.

VEERKRACHT – een thema dat veel terugkomt in mijn coachpraktijk. Niet altijd als expliciete vraag of wens. Vaak is veerkracht echter wel een belangrijke ‘voorwaarde’ in het zoeken van nieuwe balans na vaak lange tijd van overbelasting door stress, of grote levensgebeurtenissen, denk aan verhuizing, ouderschap, nieuwe baan of juist verliezen van een baan.

Hoe zorg je nu dat je veerkracht opbouwt? Er zijn veel verschillende manieren natuurlijk. Vandaag in een mooi gesprek met een prachtige vrouw zag ik het voor mijn ogen gebeuren. De twinkeling in haar ogen. De passie in haar stem. Bewogenheid. Wat gebeurde er? In ons geprek raakte we haar missie, haar levensdoel en dat geeft haar vreugde, enthousiasme en richting. Met deze richting weer op haar vizier is ze er nog niet, maar het vulde wel weer haar reservoir!

Door stress, overbelasting raken we dat plezier en enthousiasme vaak kwijt onderweg. En zoals Brené Brown hier in de quote zegt: plezier, vreugde heb je nodig om die veerkracht op te bouwen. Nodig om in moeilijke periodes uiteindelijk weer op te kunnen veren.

Herken je het bij jezelf? Dat je in lastige situaties op je werk of in de privésfeer niet goed meer kan ‘opveren’? En plezier en vreugde in je werk wel van heel lang geleden was? Dan nodig ik je graag uit voor een kennismakingsgeprek om te bekijken wat ik voor je kan betekenen. Nee, ook ik ‘straal’ niet alle dagen van mijn leven, maar ik heb wel geleerd om op te veren in of na lastige situaties. Ik probeer mijn eigen reservoir gevuld te houden.

Coach, Trainer en Adviseur

Vanessa Wijnberger

Mijn naam is Vanessa. Ik ben coach, trainer en adviseur voor jou persoonlijk of voor teams. Ik help je graag om minder stress te ervaren en meer in balans te leven.