Talenten

Wat heb jij nodig om je talenten in te (blijven) zetten? In deze blog staan we stil bij talenten en wat jij nodig kan hebben om deze in te zetten.

schedule 3 juni 2019
bookmark_border Loopbaan
create Vanessa Wijnberger

Stress, overbelasting en burn-out zijn thema’s die ik in mijn praktijk veel tegenkom. Dat is dan ook de reden waarom ik me daar ook professioneel verder in verdiep en daarvoor regelmatig internet verder afstruin. Zo ook vandaag.

In mijn coaching probeer ik met de betreffende persoon eigenlijk verschillende stappen te doorlopen. Beginnend bij het woord bewustwording. Hoe is het ‘zo ver’ gekomen? Wat heeft ervoor gezorgd dat je overbelast bent geraakt? Vandaag had ik ook een coachgesprek en met de betreffende persoon zijn we ook gaan terugblikken in patronen, in situaties uit het verleden. Daar kunnen belangrijke dingen zijn die gespeeld hebben, die grote impact kunnen hebben op het ‘nu’. Soms ga ik daarmee aan de slag, maar soms verwijs ik een coahee naar een therapeut, psycholoog om juist die ‘diepe laag’ aan te pakken.

Maar naast die therapeutische ‘laag’, is er vaak ook de werksituatie. Daar wil ik graag wel mee verder gaan. (Opnieuw) gaan ontdekken wat sterke kanten zijn en vooral ook ontdekken welke omstandigheden motiverend zijn voor een coachee om deze sterke kanten in te blijven zetten. Want ik ben er echt van overtuigd dat veel stress ook te maken heeft met het niet inzetten van je talenten. Of niet de ruimte krijgen of nemen om deze talenten in te zetten. De omstandigheden lijken er niet te zijn, om ze in te zetten. En we gaan maar door…

Stel je nou eens voor je hebt talenten* (talenten hebben we allemaal!!), maar er wordt geen ruimte geboden aan deze talenten. Dan ben jij dat kleine plantje dat geen ruimte krijgt om te groeien en verscholen raakt onder een groot bladerdek van grote planten om zich heen. Wat als je nu ruimte krijgt om die talenten te ontwikkelen? Dat je ondanks beperkingen die er ook zullen zijn, je wel in de juiste omgeving bevindt? Of dat er ruimte voor jou gemaakt wordt om deze omgeving te creëeren. Dan ontstaat er ruimte voor groei en ontwikkeling. Dan kan het zelfs zo zijn dat je misschien beperkingen hebt of misschien zelfs een handicap maar dat doordat er ruimte gegeven wordt aan je talenten, er veel moois kan gaan gebeuren!

* ik gebruik hier het woord talenten, maar je kan ook kwaliteiten of sterke kanten invullen.

Ik kwam op social media onderstaand filmpje tegen en dat laat zo mooi zien wat er gebeurt als je gaat denken in mogelijkheden en in ruimte geven aan het ontwikkelen van talenten. Ik raakte er echt geëmotioneerd van het zien dat een jongen met zowel visuele handicap als autistisch wel ruimte krijgt om zijn talenten in te zetten. Kijk het eens en beantwoord daarna de vragen onder deze video.

Wat heb jij nodig? Wat doet het met jou om dit filmpje te zien? Hoe ziet jouw persoonlijke situatie eruit? Weet jij nog wat jouw talenten en kwaliteiten zijn? Zet jij ze nog in je werk of in je privéleven? Of heb jij daar geen zicht meer op? Weet jij nog wat voor jouw motiverende omstandigheden zijn om je talenten in te zetten? Of heb jij op dit moment maar één blik en dat is ‘overleven’ want er ligt zoveel werk? Herkenbaar? Neem dan eens contact met mij op voor een geheel vrijblijvend gesprek. Tijdens dit gesprekken kunnen we verder kennismaken en kunnen we tevens de mogelijkheden bespreken van het gebruiken van het DISC-model om (opnieuw) op ontdekking te gaan naar jouw talenten. Bel of mail vandaag nog!

Vul hier uw eigen inhoud in.

Coach, Trainer en Adviseur

Vanessa Wijnberger

Mijn naam is Vanessa. Ik ga graag met je in gesprek om de mogelijkheden voor coaching of een training te bespreken. Ik ben loopbaancoach en stress- en burn-out coach. Mijn motivatie is dat jij (weer) regie neemt in jouw loopbaan of jouw situatie.