Wat zijn jouw ambities voor dit jaar?

Ik wandelde met mijn man en mijn man vroeg mij wat zijn jouw ambities met je praktijk dit jaar?

schedule 20 feb 2024
bookmark_border Persoonlijk
create Vanessa Wijnberger

Mijn eerste gedachte was eigenlijk direct: niet zoveel. Gewoon een beetje doorgaan zoals het gaat.... Totdat ik er even dieper over ging nadenken. Want is dat wel zo? Wil ik het zo blijven doen zoals ik de laatste periode heb gedaan? Denk ik dan eigenlijk niet te klein over mezelf?

Ruim 8 jaar geleden en nu

Mijn eerste reactie klopt in basis ook wel. Toen ik mijn praktijk ruim 8 jaar geleden startte, heb ik dat op de eerste plaats gedaan omdat ik toe was aan een nieuwe ontwikkeling in mijn loopbaan. Om mijn kennis en ervaring op een andere manier in te zetten. Maar ook omdat wij toen ongeveer een jaar na de geboorte van onze tweeling ook behoefte hadden aan flexibiliteit en stabiliteit voor ons gezin. Voor mij kwamen dus ontwikkeling en flexibiliteit heel mooi samen in het ondernemerschap.

Dus in gedachte ging ik weer even terug naar zijn vraag: wat is mijn ambitie met mijn praktijk voor dit jaar? En voor mij persoonlijk? Mijn ambitie voor mijn praktijk is dat ik verschil wil maken door mensen een stapje verder te helpen in hun leven en in hun loopbaan. Dat er weer meer rust en balans in hun leven mag zijn, in hun vaak hectische levens. Dat het weer léven wordt in plaats van 'overleven'.

En om dit verschil te kunnen maken, is mijn persoonlijke ambitie dat er ook rust en stabiliteit in mijn eigen gezin is. Daar past het werken in mijn praktijk ook echt heel goed bij. De flexibiliteit die ik heb, maar ook de ruimte voor ontwikkeling in kennis en de verdiepende contacten die ik in de coaching ook vind.

Wat ik voor mijn cliënten wil betekenen

Als ik het nu bondig verwoord dan is mijn ambitie het komend jaar: om vanuit betrokkenheid en warme nieuwsgierigheid met mijn cliënten mee te lopen als zij begeleiding zoeken bij herstel van stressklachten én als zij op zoek willen gaan naar hoe zij hun sterke kanten weer in kunnen zetten in loopbaan en/of privéleven. Ik wil mijn cliënten weer graag laten groeien in vitaliteit, talenten en minder moeten. Dat er weer regie ontstaat in hun leven over het waarom, hoe en wat in hun loopbaan.

Om zelf daarin ook veerkrachtig te blijven dan ga ik mij dit jaar ook weer wat verder verdiepen in het systemische werken, want ik word echt blij van nieuwe dingen leren en toepassen in mijn werk. Daarnaast blijf ik veerkrachtig doordat ik flexibel ben in mijn werk, zodat mijn gezin niet een sluitpost is, maar dat ik aandacht kan geven aan wat er daar ook nodig is.

Zo, toch mijn ambitie voor dit jaar op papier. Toch is het helpend door woorden te geven aan wat je wil. Het geeft rust en tegelijk ook richting.

Sneeuwklokje

Dit weekend maakte ik de foto van het sneeuwklokje. Verlangend kijk ik naar de lente uit in deze natte en grauwe periode. Tussen alle dorre bladeren staat dat mooie kleine bloemetje te bloeien. Voor mij een mooi beeld van een nieuw begin. Het hoeft niet allemaal groots te zijn. Want voor velen is ambitie misschien wel hoge omzet, veel cliënten, maar voor mij is ambitie dat ik een mooie balans kan vinden in het inzetten van mijn talenten en de zorg voor mijzelf en mijn gezin.

Het mooie, kleine sneeuwklokje dat wel echt vol staat te bloeien. Die zich durft te laten zien tussen alle dorre blaadjes. Het sneeuwklokje luidt al de lente in. Een tijd van groeien en bloeien. Ik kijk daar naar uit.

Coach, Trainer en Adviseur

Vanessa Wijnberger

Mijn naam is Vanessa. Ik ga graag met je in gesprek om de mogelijkheden voor coaching of een training te bespreken. Ik ben loopbaancoach en stress- en burn-out coach. Mijn motivatie is dat jij (weer) regie neemt in jouw loopbaan of jouw situatie.