Gratis ontwikkeladvies

Het Ontwikkeladvies is een tijdelijke subsidieregeling van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

schedule 11 aug 2020
bookmark_border Loopbaan
create Vanessa Wijnberger

Per 1 december komen er nieuwe ontwikkeladviezen beschikbaar. Heb je interesse, wacht dan niet en neem contact op.

Gratis ontwikkeladvies

"Het doel van deze regeling is om deelnemers kosteloos ontwikkeladviestrajecten aan te bieden (van maximaal 4 uur), die gericht zijn op het inzichtelijk maken van en vergroten van hun kansen op de arbeidsmarkt".

Afgelopen periode is voor velen een lastige tijd geweest. Wellicht voor jou ook met veel impact op de inhoud van jouw functie. Of misschien zit jij zelfs zonder werk op dit moment. De coronatijd heeft voor velen grote impact gehad. Dan is het gratis ontwikkeladvies voor jou een mooie mogelijkheid om je te oriënteren op jouw loopbaan.

Wijnberger coaching biedt ook de loopbaanbegeleiding aan bij deze ontwikkeladviezen. Dus lees de blog rustig verder om te kijken of deze regeling mogelijk wat voor jou is!

Kom jij ook voor deze regeling in aanmerking?

De regeling is voor werkenden, waaronder flexwerkers en zelfstandig ondernemers, én niet werkenden. Deze regeling geeft de mogelijkheid om een eerste stap te zetten in een mogelijke (her)oriëntatie op jouw huidige baan. Dus ben jij tussen de 18 en je pensioengerechtigde leeftijd en wil jij je (her)oriënteren op jouw loopbaan? Dan kom jij in aanmerking voor deze subsidie.

Het doel van het ontwikkeladvies

Het doel van het ontwikkeladvies is jou bewust te maken van het belang van jezelf blijven ontwikkelen tijdens je loopbaan. Tevens om je ontwikkelkansen en loopbaanmogelijkheden in kaart te brengen en handvatten te geven voor het zetten van volgende stappen in jouw loopbaan.

Wat brengen wij tijdens de gesprekken in kaart?

Het traject start met een arbeidsmarktscan en tevens maken we samen een schets van jouw persoonlijke situatie. Daarna werken we jouw persoonlijke profiel verder uit. Waar we stil staan bij jouw kwaliteiten en vaardigheden. Wat er nodig is om die verder te versterken en in te zetten. Tevens brengen we jouw behoeften en wensen (en eisen) in kaart. Zo ontstaat er een compleet beeld om jouw toekomstplan op te stellen.

Resultaat van het traject: het ontwikkelplan

Als resultaat van de gesprekken stellen we samen een ontwikkelplan op. Hierin worden kort en bondig een aantal acties beschreven die je op de korte of de lange termijn kan inzetten voor jouw loopbaan.

Het ontwikkeladvies is geen uitgebreid loopbaantraject. Het is een kortdurende traject die vooral inzicht geeft in je huidige situatie en de gewenste toekomstige situatie in kaart brengt. Het zorgt vooral voor een stuk bewustwording.

In een 'regulier' loopbaancoachingstraject gaan we meer de diepte in. We richten ons meer in het zetten van vervolgstappen om daadwerkelijk al (nieuwe) stappen te zetten in je loopbaan. Het is goed om dit verschil te realiseren.

Hoe ziet het traject eruit?

Na een korte telefonische kennismaking maken we samen afspraken over de registratie van de subsidie en zal de arbeidsmarktscan worden afgenomen. De aanvraag van de subsidie zal ik voor je doen. Daarna zullen we in een kortdurend traject van 3 gesprekken jouw toekomstperspectief in kaart gaan brengen. De gesprekken kunnen bij mij in de praktijk of online plaatsvinden. Het traject wordt afgerond met jouw persoonlijke ontwikkelplan.

Interesse?

Ben jij geïnteresseerd in dit ontwikkeladvies? Meld je dan aan via de mail of via het contactformulier. De subsidieregeling kent een beperkt budget, dus wil je aanspraak maken, wacht dan niet te lang met je aan te melden. De 1e ronde regeling loopt tussen 1 augustus t/m 31 december 2020. Deze ronde is al vol.

De 2e ronde loopt van 1 december 2020 t/m juli 2021. De inschrijving van de trajecten start pas op 1 december 2020.

Na ontvangst van jouw gegevens per mail of het contactformulier zal ik telefonisch contact met je opnemen.

Coach, Trainer en Adviseur

Vanessa Wijnberger

Mijn naam is Vanessa. Ik ga graag met je in gesprek om de mogelijkheden voor coaching of een training te bespreken. Ik ben loopbaancoach en stress- en burn-out coach. Mijn motivatie is dat jij (weer) regie neemt in jouw loopbaan of jouw situatie.