Neem jij tijd om te recupereren?

Alweer mijn derde bijdrage in Vallei Business. Nu een comlumn over recupereer-tijd. Lees de column hieronder terug:

schedule 17 jan 2019
bookmark_border Vitaliteit
create Vanessa Wijnberger

Vanuit huis, via school, snel naar het werk. Computer aan en snel aan de slag. Vergadering nu al… snel er naar toe. Nog even een telefoontje. Gelukkig je zit en je bent op tijd. Na afloop snel even door je mail. Mailbox lijkt wel ontploft én vier terugbelafspraken. Maar snel even doen.

GA RECUPEREREN

Herken jij bovenstaande ‘hollen, rennen en vliegen’ praktijken? Ziet jouw werkdag er vaak zo uit? Dan heb ik nu een boodschap voor je. Stop met doorrennen. Ga eerst recupereren. Recupereren denk je? Wat is dat? Eerlijk is eerlijk ook ik moest dat woord even opzoeken tijdens een lezing over stress en ons brein. Recupereren betekent weer op krachten komen, herstellen (Van Dale). Recupereren komt ook uit de wielersport. Na een training of na een wedstrijd tijd nemen om je lichaam te laten herstellen.

WERK, TOPSPORT VOOR ONS BREIN

Als jij aan het werk bent en je neemt geen (korte) pauzes tussendoor dan staat je brein continu aan. Je brein heeft geen ruimte om te herstellen. Als je dit dagelijks doet, dan raakt je brein in feite overtraind.En als we dan nogmaals de vergelijking met de wielersport maken. Als jij als wielrenner geen tijd neemt om je lichaam de broodnodig rust te geven na een intensieve training of wedstrijd, dan ga je dat in je resultaten zien. En zo is het dus ook met ons brein, het heeft tijd om te recupereren nodig. Want anders gaat ons brein minder goed presteren of zelfs fouten maken. Overtuigd?! Maak dan nu de afspraak met jezelf. Zet meerdere keren per dag kort en één keer lang ‘recupereren’ in je agenda. Je brein zal het heel fijn vinden! Zie mijn website voor meer tips over je brein.

Coach, Trainer en Adviseur

Vanessa Wijnberger

Mijn naam is Vanessa. Ik ga graag met je in gesprek om de mogelijkheden voor coaching of een training te bespreken. Ik ben loopbaancoach en stress- en burn-out coach. Mijn motivatie is dat jij (weer) regie neemt in jouw loopbaan of jouw situatie.