Verdwalen en de weg weer terugvinden

Een blog over verdwalen en de weg weer vinden. Over richtingaanwijzers en waarden. Nieuwsgierig? Lees dan verder!

schedule 4 apr 2023
bookmark_border Persoonlijk
create Vanessa Wijnberger

Ken jij dat? Je verdwaald voelen? Ik bedoel dus niet het echte verdwalen in een bos, maar even verdwalen in het leven. Ik ken die periodes van verdwalen. Misschien kan je het wel vergelijken met de seizoenen. Ik zou het beschrijven als winter. Dingen stromen even niet. Het is een stil, ruimte lijkt er niet echt te zijn.

Afgelopen periode voelde echt even als verdwalen. Ik had niet echt de energie voor de dingen die vaak moeiteloos gaan. Sneller moe, ook niet echt zin om dingen te ondernemen. Afgelopen jaar was vol en intensief. Mijn praktijk liep lekker, maar privé was het pittig en dat maakte het erg intensief. Na de kerst koos ik ervoor om even gas terug te nemen. Te kiezen voor ruimte om weer op te laden. Mijn praktijk bleef open en ik heb cliënten gewoon kunnen zien, maar ik koos ervoor om even geen nieuwe cliënten aan te nemen.

Een nieuw seizoen

Afgelopen dagen merkte ik dat ik weer meer energie begin te krijgen. Het lijkt gelijk te lopen met het nieuwe seizoen, de lente. De knoppen staan weer op springen. De zon schijnt en voel ik weer op mijn huid. Dat geeft mij weer zin in nieuwe dingen. Gisteren vierden mijn man en ik ons huwelijksjubileum. We maakte een wandeling bij ons in de buurt en deelden samen wat wij zo belangrijk vinden in ons huwelijk. Verbinding is een van de onderwerpen die terugkwamen. In verbinding blijven met elkaar en met anderen, maar dat kan niet zonder dat je in verbinding blijft met jezelf. Dat je blijft afstemmen op wat er ‘in je eigen hart leeft’. Als je regelmatig blijft afstemmen, dan kan je ook minder snel of misschien wel minder ver verdwalen.

Richtingaanwijzers

Eind vorig jaar voelde ik dat ik verdwaalde in de drukte en onrust. Ik ben gaan kijken wat ik nodig heb om de weg weer terug te vinden. En natuurlijk zal die weg regelmatig kronkels maken, dat hoort ook bij het leven. Maar waar je wel voor kan kiezen is zelf ruimte te maken om te ontdekken wat je nodig hebt. Wat mij altijd helpt, is om mijn richtingaanwijzers weer helder te krijgen. Dat zijn voor mij mijn waarden. Waarden zorgen ervoor dat ik weet waar ik naar toe wil bewegen. Die waarden zijn als kleine motortjes die mij in beweging zetten. Die mij in het contact met klanten, maar ook op andere plekken ruimte geven voor échte verbinding. Want dat is voor mij dé basis waar vanuit ik wil werken.

Waardenvollewandeling

Wie mij al langer volgt, weet dat ik regelmatig een waardenvolle wandeling maak. (Klik maar op de link voor meer info). Deze maand ga ik graag met iemand wandelen! Dus vind jij het leuk om met je waarden aan de slag te gaan? Kan jij wel wat richting gebruiken? Of is deze wandeling niet voor jou, maar weet je iemand die wel wat richting kan gebruiken? Stuur mij dan een mail of een persoonlijk berichtje en schrijf kort op waarom jij graag een “waardenvolle wandeling” zou willen maken. Eind van deze week zal ik uit de berichten er één kiezen om deze maand (april) een (gratis) wandeling mee te maken.

Coach, Trainer en Adviseur

Vanessa Wijnberger

Mijn naam is Vanessa. Ik ga graag met je in gesprek om de mogelijkheden voor coaching of een training te bespreken. Ik ben loopbaancoach en stress- en burn-out coach. Mijn motivatie is dat jij (weer) regie neemt in jouw loopbaan of jouw situatie.